مقاله: معرفی تروجانهای سختافزاری، چالشها و روشهای مقابله
معرفی تروجانهای سختافزاری، چالشها و روشهای مقابله
نویسندگان: هادی جهانی راد، محمد فتحی
چکیده:
امروزه با توجه به فراگیر بودن استفاده از تراشههای دیجیتال در سیستمهای مختلف و نیاز مبرم به تولید سالانه میلیونها تراشه روش برونسپاری و توزیع فرایند ساخت برای کوتاه کردن بازه طراحی تا تولید و کاهش هزینهها مورد توجه قرارگرفته است. باوجود مزیتهای مذکور، این روش تولید تراشههای دیجیتال منجر به ایجاد حفرههای امنیتی شده است که افراد مهاجم برای قرار دادن تروجانهای سختافزاری در داخل تراشه از آن بهره می برند. با توجه به وجود میلیونها گیت منطقی (چند میلیارد ترانزیستور) در تراشههای دیجیتال مدرن، معمولا امکان آزمودن تمامی بخشها برای کشف وجود تروجان امکانپذیر نمیباشد، لذا بهره بردن از روشهای طراحی بر مبنای امنیت که از همان مراحل نخست امکان قراردادن تروجانها در مدار را کاهش می دهد، میتواند بسیار کارا باشد.
با توجه به اهمیت بسیار زیاد تراشههای دیجیتال در سیستمهای حساس، بررسی جنبههای امنیتی سختافزار جهت جلوگیری از هرگونه نشت اطلاعاتی یا شکست سیستم ضروری بهنظر میرسد. در این نوشتار سعی بر آن است که ضمن معرفی ساختار تروجان های سخت افزاری که از جمله مهمترین تهدیدات امنیتی در سطح سخت افزار سیستمها میباشند، روشهای مختلفی که برای آشکارسازی وجود آن ها در تراشهها و همچنین روشهای طراحی مبتنی بر امنیت به صورت مختصر معرفی شوند. در پایان چالشها و همچنین رهیافتهای پیشرو در زمینهی تعامل با تروجانهای سخت افزاری مورد بحث قرار میگیرد.
کلمات کلیدی: تراشههای الکترونیکی دیجیتال، تروجانهای سخت افزاری، طراحی مدارهای دیجیتال، ساخت ادوات الکترونیکی، یادگیری ماشین.
برای دانلود مقاله اینجا کلیک کنید.